Hoe werkt het?

Het proces
ONZE ULTRAMODERNE WERKPLAATS BESCHIKT OVER DE ALLERBESTE APPARATUUR. WIJ HEBBEN ALLES ONDER ÉÉN DAK, WAARDOOR ONS PROCES SNELLER EN EFFICIËNTER IS DAN DAT VAN ONZE CONCURRENTEN.

DIRECT AANMELDEN PROCES VELGHERSTEL

Bestelproces in 5 stappen

Totaal
service in
velgherstel

BESPAAR TIJD EN GELD DOOR HET OPTIMALE BESTELSYSTEEM VAN TIER ONE WHEELS

TIER ONE WHEELS’ VELGHERSTEL IS UNIEK IN NEDERLAND. ONZE HYPERMODERNE VELGHERSTELPRODUCTIELIJN LAAT ONS MEER DAN 100 WIELEN PER DAG VERWERKEN.

STAP 1
ONLINE BESTELLEN

Als u bent aangemeld als klant, kunt u de velgherstel order in ons systeem plaatsen. Wij plannen het herstel van de velg in en zorgen dat de velg wordt opgehaald door onze logistiek partner.

STAP 2
OPHAALSERVICE

In het door Tier One Wheel verstrekte verpakkingsmateriaal verpakt u de te repareren velg. Deze zal worden opgehaald door onze logistieke partner.

STAP 3
SCREENING HERSTELWERKZAAMHEDEN

Bij Tier One Wheels maken wij foto’s van de aangeleverde velg. De velg wordt door ons geïnspecteerd en voorzien van een unieke code. De werkzaamheden zijn vastgelegd in ons systeem waardoor de velg in het hele proces is te volgen. 

STAP 4
VELGHERSTEL

De velg wordt in de werkplaats op het allerhoogste niveau en met de hoogste kwaliteit machines en materialen hersteld.

STAP 5
NAZORG EN RETOURZENDING

Nadat de velg is hersteld, wordt deze opnieuw volledig gecontroleerd. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de velgen die onze werkplaats verlaten aan de hoogste kwaliteit voldoen.

Voldoet de kwaliteit aan onze kwaliteitseisen? Dan wordt de velg verpakt voor verzending en gaat hij naar u retour.

Velgherstel proces

VOORBEHANDELING

Chemische
reiniging
& stralen

Allereerst wordt de velg chemisch ontlakt waardoor alle oude laklagen worden verwijderd en de velg teruggebracht is tot blank aluminium. Hierna wordt door middel van hoogwaardig straalapparatuur al het resterende vuil van het velgoppervlak verwijderd. Na het stralen wordt de velg handmatig geschuurd om de laatste oneffenheden te verwijderen. Dit is een vereiste om een optimale hechting van de eerste primerlaag te garanderen.

Primer

Epoxy
primer

In tegenstelling tot de meeste velgherstellers brengen wij een harde epoxyprimer op de velg aan. Epoxyprimer heeft een anti-corrosie eigenschap, om de velg een lange levensduur te garanderen. Bovendien zorgt epoxyprimer voor een sterke hechting tussen het oppervlak van de velg en de eerste laklaag.

Lakproces

Poeder
Coaten

Poedercoating is aanzienlijk duurzamer en efficiënter dan conventioneel lakken. Het gebruik van poedercoating levert niet alleen een hoogwaardige kwaliteit, het heeft ook veel minder negatieve gevolgen voor het milieu.

Na het aanbrengen van de kleurlaag en als de velg is uitgehard volgt de stap van het aanbrengen van de acrylaat poedercoat voor een optimale gladheid en duurzaamheid. Indien van toepassing volgt een CNC behandeling voor de velg.

Afronden

Diamond
cutting

Als de velg is uitgehard, wordt de velg met de CNC-machine bewerkt. Hierdoor kunnen wij een ultradun metaallaagje van de velg verwijderen, waardoor de velg een glanzende  afwerking krijgt.

Afwerking

Sealen

De laatste stap in de afwerking van de velg is het sealen met een laag helder glanzende acrylaat poederlak. Hierdoor heeft de velg een optima gladheid en duurzaamheid.  

FINAL CHECK...

De kwaliteits
controle

Geen velg verlaat onze werkplaats zonder een grondige kwaliteitscontrole door. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de velgen die u van ons ontvangt van de hoogste kwaliteit zijn.